Kiállítások

A vitorlázást kedvelők számára egy hajókiállítás mindig örömteli esemény. Nekünk forgalmazóknak is, hiszen Európa legszebb városaiban, vízen és szárazon sok más érdekességgel és többszáz kiállítóval együtt, méltó környezetben találkozhatunk meglévő és leendő ügyfeleinkkel.

A kiállításokon a Dufour Yachts bemutatja a Grand Large és Performance modellek teljes választékát, 31 lábtól 56 lábig. Az eddigi évekhez igazodva egyedi akciók és kedvezmények várják a magyar látogatókat.

További információ és szervezés: Várnai Roland  +36 30 374 0344

Párizs Boat Show 2017. december 2-10.

2017. december 2. és 10. között  ismét a hajókról fog szólni minden Párizsban! Találkozz velünk a Párizs Boat Show-n, és nézd meg élőben is az új Dufour Grand Large 360 vitorlást!

A Budapest Boat Show-n 2 napig vendégünk volt Nikola Krasic a Dufour Yachts regionális értékesítési igazgatója, és szerette a standunkat!

Hogy mit gondolt a kiállításról és a munkánkról? A vele készült interjúban elmondja:

A 46 lábas exkluzív túravitorlást óriási érdeklődés övezte a négy napos kiállítás alatt.

A rendezvény legszélesebb hajójának be- valamint kiszállítása nem volt egyszerű a Hungexpo G pavilonjába, de az aprólékos munka meghozta gyümölcsét: a kiállításon óriási érdeklődés övezte, rengetegen szerették volna megnézni kívül-belül ezt a hajót. A négy nap alatt összesen mintegy 1000 látogató fordult meg a Grand’ Large 460-ban és tekinthette meg ezt a vízparti nyaralók kényelmét nyújtó vitorláshajót.

A látogatók tetszését különösen a fedélzeti grillsütő, a tágas és világos belső tér (nem hiába az az extrém szélesség!), valamint a rendkívüli odafigyeléssel felszerelt konyha nyerte el.  A Grand’ Large 460-t részletesen bemutatjuk az Aqua magazin legújabb számában, valamint járt nálunk az Esti Újság is, akiknek beszámolóját itt olvashatjuk.

A standon partnerünk volt a balatonlellei BL Yacht Club, akikkel minden nap zárás előtt egy órával Happy Hour-t tartottunk: vendégeinket meghívtuk egy pohár italra és együtt koccintottunk a közelgő szezonra. A hagyományosan péntek este megtartott VIP esten támogatónk a Veuve Clicquot volt, akik izgalmas pezsgőkoktélokkal kápráztattak el minket és barátainkat.

Az idei Budapest Boat Show az eddigiektől eltérően a Budapest Motor Fesztivállal párhuzamosan került megrendezésre, a két kiállítást csaknem 30 ezer látogató tekintette meg. A hajókiállításon több mint 90 kiállító mutatta be termékeit, két pavilonban mintegy 100 darab, 2 milliárd forint összértékű hajót mutattak be – külön öröm, hogy egyre több a 10 méter feletti hajó, amik táborát a Dufour 460 is gyarapította.

Köszönjük látogatóinknak, hogy megtiszteltek minket jelenlétükkel és érdeklődésükkel, valamint visszajelzéseik is nagyon értékesek voltak számunkra!

A Dufour modellekről és szolgálatatásainkról többet megtudhattok honlapunk megfelelő menüpontjai alatt, legfrissebb híreinket pedig Facebook oldalunkon kereshetitek. Személyesen is állunk rendelkezésetekre a honlapon található elérhetőségeinken.

Ha újoncok vagyunk vitorlázás terén, lehet, hogy nem látunk sok különbséget a hajók között. Mindegyik vitorlás fehér, van árbócuk, vitorlájuk és vannak benne kabinok. Ennyit biztosan tudunk a hajókról, de laikusként meglátogatva egy hajókiállítást, jogosan merül fel bennünk a kérdés, hogy most akkor mit is kellene néznünk? Mi alapján válasszunk hajót?

Akár első hajónkat szeretnénk megvásárolni, akár már meglévő hajónkat cserélnénk le egy újra, a hajókiállítás kiváló alkalom arra, hogy felmérjük a kínálatot, megismerkedjünk a forgalmazókkal. Azonban a számtalan kedvező ajánlat között még az is könnyen elveszhet, aki ismeri a hajókat. A különböző technológiák, többféle kárpitozás, külső burkolás, jól csengő extrák még a hozzáértőket is összezavarhatják. Most megmutatjuk, mik azok a szempontok, amikre támaszkodva olyan hajót választhatunk, ami hosszútávon fog minket szolgálni.

Első dolgunk igényeink pontos megfogalmazása

Amennyiben hajóvásárláson törjük a fejünket, még a kiállítás meglátogatása előtt legyen az első dolgunk az, hogy mély önvizsgálatot tartunk. Az ideális hajót csak úgy tudjuk kiválasztani, ha tudjuk, mire fogjuk azt használni. Gondoljuk végig, általában hányan fogjuk használni, és mire? Mennyi időt fogunk egyhuzamban a hajón tölteni? Ezek a körülmények a vitorláshajó rengeteg kvalitását meghatározzák a kabinelrendezéstől a hajó sportosságán és a belső térérzeten keresztül a konyha felszereltségéig, így máris egy alakulófélben lévő elképzeléssel léphetünk be a Hungexpo hajókkal teli G pavilonjába.

Más kabinelrendezésre lehet szükségünk, ha családunkkal használnánk túrázásra, mintha baráti társaságunkkal nyaralnánk benne, vagy kedvesünkkel kettesben ringatóznánk a vízen. Ha hosszú heteket szeretnénk a hajón tölteni, szükségünk lesz élhető, tágas belső térre és rengeteg tárolóhelyre, ha a vitorlásversenyekkel szemezünk fontosabb egy sebesebb, sportosabb hajó. A kánikulában nagy szolgálatot tesz egy, a hajó faráról lehajtható fürdőplatform, esetleg egy légkondícionáló, de a az őszi és tavaszi vitorlázások során inkább egy jól fűthető kabin szolgálja kényelmünket.

Befektetés, ami még gyermekeinknek is érték lesz

A vitorláshajó kiváló befektetés. Bár jármű, mégis közelebb áll ahhoz, mintha egy ingatlanba fektetnénk vagyonunkat, mintha autót vásárolnánk. Érdemes hosszútávra terveznünk, és prémium minőségű hajót vásárolnunk, ami megfelelő gondozás mellett 10 év múlva is értéket fog képviselni. De honnan ismerjük fel az értéket egy vadiúj vitorláshajón? Mit kérdezzünk az elénk toppanó forgalmazótól, amiből kiderül, meddig fogja ez a hajó jóllétünket szolgálni?

Gyártás és a modell

A hajótest gyártási technológiája legyen az elsődleges szempont, ezért létfontosságú a hajó időtállóságának szempontjából. A vezető hajógyárak jelenleg a vákuuminjektált technológiát alkalmazzák, mivel ez a legújabb és a legtartósabb módszer.

Fontos a modell tervezési éve és a tervező személye is: egy új tervezésű hajóban modern és komfortos megoldásokkal találkozhatunk; valamint ha a tervező maga is versenyvitorlázó, olyan ötleteket hozhat egy túravitorlázásra szánt hajóra is, amik növelik a hajó teljesítményét ezáltal a vitorlázás élményét.

Az ördög - itt is - a részletekben lakozik!

A minőség elsődleges ismérvei a felhasznált anyagokban és a részletek kidolgozottságában rejlik. A hajó oldalán a gélezés legyen tükörsima, egyenetlenségektől mentes. A fedélzetre lépve figyeljük meg, vannak-e elálló élek, szépen lekerekítettek-e a felületek, és milyen típusú fa borítja a fedélzetét. A burkolatok és kárpitozás tekintetében tudnunk kell, hogy ami megsérülhet, az előbb-utóbb meg is sérül – ilyenkor fontos, hogy mennyire javíthatók az felületek. A külső faborítások közül a valódi teakfa képviseli a minőség csúcsát, hiszen ez a legtartósabb.

Home to home feeling

A belső térben prioritás a térérzet: mennyire érezzük tágasnak, élhetőnek a helyiséget? Mennyire testreszabható a belső tér? Milyen elrendezésűek a kabinok, hány fürdőszoba van, mennyire felszerelt a konyha? Elegendő-e a főzőfelület és a hűtő nagysága számunkra? Fontos még a lehetséges tárolóhelyek mennyisége, és azok használhatósága. Az ülőfelületek és ágyak kényelmét is érdemes megvizsgálnunk hiszen ez a hajó második otthonunkként szolgál majd nyáron. Nézzük meg, mennyi természetes fény árad be a kabinokba az ablakokon keresztül, és mennyire szellőztethetőek a terek! Olyan apróságok is később nagy jelentőséget nyerhetnek, mint például a 220 voltos konnektorok száma és elhelyezkedése a kabinokban.

Járjuk be bátran a teret, figyeljünk a részletekre és próbáljuk ki az opciókat! Eközben kérdezzünk nyugodtan a forgalmazótól, mert a legtöbb hajót többféle kivitelezésben is megrendelhetjük – ezekről a lehetőségekről tőle tudhatunk meg többet.

Egy csupasz hajóval nem sokra megyünk

Hajóvásárlás során nem csak magával a hajóval, de annak felszereltségével is számolnunk kell. A fedélzeti szerelvények, azaz az árbóc, a vitorlák, a csörlők és csigák minősége sem elhanyagolható: kérdezzünk rá, melyik gyártótól származnak ezek. Egy jó minőségű hajómotorral biztonságban tudhatjuk magunkat szélcsendben és viharban is. Emellett a műszerek, az orrsugárkormány, de a hűtő-fűtő klíma is kényelmünket szolgálják, így ezek minőségére is érdemes figyelmet fordítani.

Sebesség vs. kényelem

Ha fontolgatjuk a versenyzést, ismét rengeteg új szempontra kell odafigyelnünk. Egy prémiumhajó esetében nem kell feladnunk a kényelmet a menetteljesítményért, különösen, ha tudjuk, a gyárnak van versenyhajó szériája is. Ebben az esetben biztosak lehetünk benne, hogy a túrahajó megtervezése során is merítettek azokból a gyakorlati megoldásokból, amik könnyen kezelhetővé és gyorssá teszik a választott túrahajót.

A legtöbb vitorláshajó esetében az alapvitorlázaton felül megrendelhetjük a kiegészítő vitorlákat is. Egyszerű kezelhetősége miatt túravitorlázáshoz érdemes az árbócba tekerhető nagyvitorlát választanunk, valamint mostanság nagyon divatos önváltós orrvitorlát. Ezzel a kombinációval erős szélben is könnyen kezelhető lesz a hajó, de a balatoni, szélsőségek között - váltakozó szélviszonyok miatt - minden eshetőségre készüljünk fel: szélcsendes időben a nagy felületek segítenek a haladásban, ezért megfontolandó, hogy az önváltó fock kiegészítésként egy Code Zerot, vagy Genakkert is vásároljunk.

A hajóvásárlás kétségtelenül kényes kérdés. Ha akad vitorlázásban szakértő ismerősünk, kérjünk tőle segítséget, látogassuk meg együtt a kiállítást! Járjunk végig több hajót, ismerkedjünk meg a márkákkal, forgalmazókkal – utóbbinál fontos a személyes szimpátia, mert vele sokkal szorosabb kapcsolatban leszünk a jövőben, mint egy autókereskedővel lennénk, bátran fordulhatunk majd hozzá kéréseinkkel, kérdéseinkkel. Kérjünk ajánlatot minden hajóra, ami tetszik, mivel így, minden információ birtokában tudunk objektíven mérlegelni, és a legjobb döntést meghozni.