Büszkék vagyunk rá, hogy valamennyi Dufour vitorláshajó Franciaországban, La Rochelle városában készül. Minden általunk készített hajóban ötvöződik az innovatív high-tech építési technika a tapasztalt mesteremberek munkájával. A munka, a hajótest építésével kezdődik amit most lépésről lépésre megmutatunk.

hajotestgyarta_kep_1

Valójában minden hajótest születése az öntőforma előkészítésével kezdődik. A kiindulási alap egy hibátlan, rendkívül magas minőségű és tisztaságú polírozott két részből álló öntőforma, amit több rétegben géllel fújnak be. Ez munkafolyamat nagyon fontos és kényes, hiszen ez a réteg alkotja a későbbi hajó külső megjelenését. A száradást követően a gélrétegre elkezdik felvinni az üvegszál, gyanta és más egyéb anyagokat, amivel kialakul a hajótest formája.

hajotestgyarta_kep_2

Lassan kezd a hajótest formát ölteni, és már látható az is, ahogy felkerültek a gyanta és az üvegszál rétegek. Az is megfigyelhető, hogy a kormánylapát körül extra megerősítést kapott a test. A hajótestek egy különleges hengerben épülnek (alsó képen látható), hogy gyártás során lehessen őket forgatni. Ez technika megkönnyíti a munkások dolgát, amikor a különböző rétegekkel kell bevonni a hajótestet.

hajotestgyarta_kep_3

Ezen a képen alulnézetből látható a hajótest öntőformája. Az ősmintának extrém kritériumoknak kell megfelelnie annak érdekében, hogy minden legyártott hajótest tökeletes minőségben kerüljön ki belőle. Itt láthatják azt is, hogy hogyan lehet őket helyben forgatni. A forgatás felgyorsítja a folyamatot és javítja a minőséget, ugyanis sokkal egyszerűbb vele dolgozni, mint a statikus öntőformákkal.

hajotestgyarta_kep_4

Minden Dufour hajótest 50 láb alatt tömör üvegszálból készül. De a az 512GL (fenti kép) és az 560GL üvegszálból a vízszint alatt, és PVC szendvics szerkezettel a vízszint felett. Ezzel növelve erőt és merevséget.

Ezen a képen az látható, ahogyan egy szakember több rétegű üvegszállal és gyantával megerősíti a nagy teherbírású területeket. Többek között ilyenek a vantnibekötések és a tőkesúly körüli részek. A Dufour a hajótest gyártásához két részből álló öntőformát használ. Ez a módszer megkönnyíti a hajótest kivételét az öntőformából és lehetővé teszi azt is, hogy egy elegáns befelé néző peremet alkossanak.

hajotestgyarta_kep_5

Most, hogy elkészült a hajótest beépítésre kerül egy strukturális PVC rácsszerkezet, mely növeli a test merevséget
és biztosítja a hajó kereszt és hosszanti stabilitását. Ezen a képen az is jól látható, hogy néz ki a befelé néző perem,
valamint az is hogy, hol vannak a kész hajótesten az extra megerősítések.

hajotestgyarta_kep_6

Az építés stádiumaiban minden apró részletre való odafigyelés azt eredményezi, hogy az elkészült hajótestek kivétel nélkül letisztultak, erősek és gyorsak. Mi soha nem vagyunk elégedettek és mindig a maximumra törekszünk. Ezért gyáregységeinkben folyamatosan a legújabb technológiát alkalmazzuk.

hajotestgyarta_kep_7

Mindig törekszünk a teljesítmény és a hatékonyság javítására, de ugyanakkor hiszünk abban is, hogy az üzemünk legyen ugyanolyan szép, mint a hajók, melyek benne készülnek 🙂 Ezért a gyártó helységeket és az irodákat is a minőség, a letisztult formavilág és a francia elegancia jellemzi.

hajotestgyarta_kep_8